Ботев Пловдив записа първа победа в контролите от началото на зимната си подготовка. Възпитаниците на Душан Керкез спечелиха с 1:0 срещу датския Вайле Болдклуб в третата си проверка от лагера в турския курорт Белек. Единственото попадение бе дело от Ивайло Видев в 35-та минута.

Двубоят, който се проведе на един от терените на спортния комплекс "Calista“, започна на бавни обороти и без много положения пред двете врати. В 35-та минута "канарчетата“ откриха. Юношата на клуба Ивайло Видев се разписа с десния крак след центриране от ъглов удар.

В 42-та минута новото попълнение на Ботев Матвей Игонен, който записа неофициален дебют на вратата, се намеси след точен удар.

В началото на втората част Вайле притисна българите и на два пъти стигна до попадение, но и в двата случая те бяха отменени заради засада. 

В 77-та минута Игонен отново спаси след центриране от пряк свободен удар. 7 минути след това датчаните пропуснаха още едно изгодно положение за гол след подаване от левия фланг и срещата приключи с минимален успех за "канарчетата". 

Това бе трета проверка за Ботев на турска земя след пораженията с 3:4 от полския Гурник Забже и с 0:2 от унгарския Пакши. В старта на подготовката играчите на Душан Керкез направиха равенство 2:2 с Марица Пловдив.