Лара Гут-Бехрами от Швейцария бе над всички в супергигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини за жени в италианския зимен център Кортина Д'Ампецо.

32.годишната олимпийска шампионка от Пекин 2022 прелетя по трасето за 1:20:75 минута, стигайки до четвъртия си успех за сезона и 41-и в кариерата в стартове за Световната купа. Конкретно в супергигантския слалом Гут-Бехрами спечели 21-ата си победа. С повече е само иконата Линдзи Вон от Съединените щати – 28.

В Кортина Д'Ампецо второто място остана за австрийката Щефани Фениер, която бе по-бавна с 21 стотни. Трета на 41 стотни е Роман Мирадоли от Франция.

Състезанието беше прекъсвано няколко пъти заради падания, едното от които на канадката Валери Грение. Тя уцели неравност, а след това падна на ледената писта с висока скорост. Грение получи медицинска помощ няколко минути и беше транспортирана в болница със спасителна шейна.

В класирането за Световната купа лидер американката Микаела Шифрин с 1 209 точки. Тя пропусна супергигантския слалом в Кортина Д'Ампецо. Лара Гут-Бехрами се изкачи на втора позиция с 1 014 точки, а трета е Федерика Бриньоне от Италия с 838.

В подреждането за малкия кристален глобус в супергигантския слалом начело излезе Гут-Бехрами с 320 точки, следвана от Корнелия Хютер с 310 точки, Федерика Бриньоне с 246 и други.