ФИФА отхвърли жалбата от бившия президент на испанската футболна федерация Луис Рубиалес срещу решението да му бъде забранено участие във всякакви футболни дейности за 3 години, съобщи централата.

Световната централа реши, че Рубиалес е нарушил принципите на дисциплинарния кодекс в организацията. Той може да поиска да получи мотивите за решението в рамките на 10 дни. Отделно, отхвърлянето на жалбата може да бъде обжалвана пред Спортния арбитражен съд (КАС) в Лозана.

На 20 август миналата година женският национален отбор на Испания победи Англия с 1:0 във финала и стана за първи път в историята си световен шампион. На церемонията по награждаването Рубиалес връчи златния медал на Джени Ермосо и я целуна по устните. На 26 август Дисциплинарният комитет на ФИФА реши да го отстрани временно от длъжността президент.

На 10 септември испанецът съобщи, че е подал оставка от президентския пост на федерацията. 5 дни по-късно той бе разпитан по дело за сексуална агресия в качеството си на обвиняем. Съдията издаде забрана за Рубиалес да се приближава на по-малко от 200 метра от Ермосо.