Каратистката Ивет Горанова стана за 6-и път носител на отличието "Спортист на годината" в община Плевен. Наградата ѝ бе връчена тази вечер на церемония в зала "Катя Попова" от кмета.

"За нас, за вас, не трябва да има граници. Всичко, което можем да си го представим в главата, може да стане реалност. Пожелавам успех и да бъде една успешна година", каза олимпийската шампионка от Токио в обръщението си към присъстващите спортисти и треньори.

Миналата година тя стана световен вицешампион от първенството в Будапеща. Има първо място на международен турнир "Серия А" в Ларнака, Кипър и второ място от Европейските игри в Полша.

Нейни подгласници са Роселин Бачевски от боксов клуб "Мизия 80" и Росица Денчева от тенис клуб "Плевен 90". Отличени бяха и номинирани спортисти от 10-а до четвърта позиция.

За "Треньор на годината" на община Плевен бе избран Александър Владимиров, който подготвя световния шампион по бокс на УБО Йосиф Панов - Пепелянката. Призът "Отбор на годината 2023" е присъден на баскетболен клуб "Спартак".

По традиция специални грамоти бяха връчени на млади състезатели от Плевен. В първата тройка с плакети бяха наградени Белослава Генчева (Спортен клуб по триатлон Три плей), Максимилиан Кошериков (Спортен клуб по карате Спартак 14) и Симона Маринова (Спортен клуб Аквазард).

Специални награди получиха възпитаници от Математическа гимназия "Гео Милев" и Средно училище "Иван Вазов" за успехите им в държавни финали на ученически игри.