Старши треньорът на Вашингтон Уизардс Уес Ънселд-младши напусна позицията си, информираха столичани. Той не се разделя с клуба, а ще остане част от управленското му тяло. 

48-годишният специалист, който е син на легендата на Вашингтон Уес Ънселд, зае мястото на старши треньор на 17 юли 2021 година. За два сезона и половина начело на "вълшебниците" той записа 77 победи и 130 загуби. През октомври столичани удължиха договора му до края на сезон 2024/25, но слабото начало на този сезон е довел до промяна в плановете.

"Благодарен съм, че имах възможност да работя като старши треньор за Вашингтон Уизардс. Очаквам новата възможност, която се открива пред мен, за да продължа да работя за развитието на тази организация", призна Ънселд-младши пред клубния сайт.

От Вашингтон заявиха, че до края на деня ще изберат човек, който да води отбора до края на сезона. През лятото ще бъде търсен нов постоянен заместник.

Вашингтон е с показатели от 7 успеха и 36 поражения през този сезон, а само Детройт Пистънс има по-лош баланс сред всички 30 отбора в NBA.

Уес Ънселд-младши е вторият старши треньор в NBA, който се разделя с поста си от началото на тази седмица. Преди него Милуоки Бъкс уволни Ейдриън Грифин, а позицията му бе заета от Док Ривърс.