Българската смесена щафета завърши на 14-о място при биатлона в младежката олимпиада в Гангуон (Република Корея). Ирина Георгиева, Рая Аджемова, Веселин Белчински и Георги Джоргов финишира с 6 допълнителни патрона и време 11 минути и 06 секунди след шампионите от Италия. Среброто остана за Франция, а за бронза се пребори Чехия.

Най-силно представяне от българите отново записа Георги Джоргов, който бе най-бърз от нашите по трасето и повали всички мишени.

В алпийските ски Атанас Петров се класира 18-и в гигантския слалом. Българинът бе 27-и след първия манш, но във второто спускане записа 12-о време и това му осигури място в Топ 20.

В спринтовата дистанция на шорттрека нашите представители Соня Стоянова, Николас Тосков и Асен Гюров не преодоляха квалификациите, тъй като Николас Тосков финишира трети, а Соня Стоянова и Асен Гюров завършиха четвърти в своите серии.

Утре биатлонистите ни ще участват в смесената щафета (две момичета и две момчета), а в алпийските ски Атанас Петров е записан за старт в гигантския слалом.