Нефтохимик ще има нов старши треньор. Днес бургазлии обявиха раздялата си по взаимно съгласие с досегашния наставник Атанас Петров.

"Клубът му благодари за работата, кулминацията на която бе 6-ата титла на "нефтохимиците“, спечелена на 2 май миналата година пред феновете в зала "Младост“ в Бургас. ВК Нефтохимик 2010 желае на Атанас Петров здраве и още много успехи в професията. Той ще остане завинаги част от историята на клуба.

Новият старши треньор на носителите на титлата на България по волейбол за мъже ще бъде представен в 18:00 ч. днес, на вечерната тренировка на отбора", гласи съобщението на ръководството.

Този сезон волейболистите на Нефтохимик, който са действащите шампиони, не успяха да спечелят нито един трофей. В залата си те не стигнаха до финал за Суперкупата, а сега за Купата на България, отстъпиха срещу ЦСКА с 1:3 гейма в 1/4-финалите.

След есенния дял на първенството Нефтохимик е четвърти във временното класиране със 7 победи, 4 загуби и 22 точки. В първия си мач от втория сезон бургазлии гостуват на Пирин Разлог. Двубоят е на 24 януари от 19:00 часа.