Байерн Мюнхен се е свързал с представители на Нюкасъл днес, а преговорите между двете страни са започнали с цел привличането на Киърън Трипиър, пише авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Защитникът е дал съгласието си да премине в германския шампион.

В същото време баварците се опитват да привлекат и Норди Мукиеле, но ПСЖ до момента не е съгласен да го пусне. Крайното решение кой десен краен бранител да бъде привлечен ще е на Байерн.

Ръководството желае да привлече национала на Англия за постоянно, а не под наем. Трипиър бе първото попълнение на Нюкасъл под новото ръководство на собствениците от PIF през януари 2022-а. Тогава той пристигна от Атлетико Мадрид срещу 12 милиона паунда.

33-годишният бранител не е дългосрочно решение за баварците, но е високо оценяван заради професионализма и лидерските си качества.

Контузията на Нусаир Мазрауи остави Байерн с ограничени опции в дясната част на защитата. Там играе халфът Конрад Лаймер.

Ако Трипиър премине на "Алианц Арена“, той ще стане третият англичанин, сменил Премиър лийг с Бундеслигата за половин година. През лятото капитанът на Англия Хари Кейн бе продаден от Тотнъм, а по-рано този месец Ерик Дайър също напусна "шпорите“ и подписа с германския шампион.

Този сезон Трипиър е участвал в 28 двубоя от всички турнири. В тях е направил 8 асистенции и е получил 5 жълти картона за 2327 минути на терена.