Сара Хектор направи две отлични карания в двата манша и триумфира в гигантския слалом от Световната купа в Ясна, Словакия. Шведката изпревари с 1.52 секунди американката Микаела Шифрин и с 2.71 секунди новозеландката Алис Робинсън.

Стартът в словашките Татри бе белязан от паданията на доста от звездите. Сред пострадалите бяха и българката Луиза Бертани, както и словачката Петра Влъхова, изнесена към болницата с хеликоптер. Повечето скиори имаха проблеми със сцеплението на особено заледена писта, като Вхълова падна на деветата врата в първия манш и може би изкриви дясното си коляно. Международната федерация по ски съобщи, че състоянието на бившата шампионка от световната купа е стабилизирано и тя минава медицински прегледи.

Сара Хектор показа, че е най-добре адаптирана към условията за печеливша комбинация от 2:17.80 минути. Тя водеше и в първия манш, когато записа минута 10.18 секунди и 1:07.62 във втория, когато отново бе най-добра.

Второто място е за Микаела Шифрин, която се върна на пистата след контузия и днес се бе прицелила в рекордна 95-та победа в кариерата си за Световната купа. Тя трябваше да се задоволи с второто място зад олимпийската шампионка на 1,52 секунди. Алис Робинсън закръгли подиума на 2,71 секунди зад времето на Хектор.

Швейцарката Лара Гут-Бехрами излезе начело в общото класиране за Малката купа, след като в първия манш отпадна досегашната водачка Федерика Бриньоне. Информацията за Бриньоне е, че се е разминала само с натъртвания.

Гут-Бехрами завърши с общо време 2:22.29 и има 485 точки в подреждането за гигантския слалом. Бриньоне има 460, а Шифрин - 429.

В генералното подреждане за Световната купа Шифрин остава начело с 1109 точки, а Влъхова - най-сериозната й преследвачка има 802, колкото и до днес. Гут-Бехрами е трета със 789.