Съединените американски щати са извършли нова атака срещу противокорабните ракети на йеменските бойци хути, съобщиха американски медии, като се позоваха на военни. Американската армия извърши "превантивни удари" по три ракети и пускови установки на хутите, след като американски самолети за наблюдение откриха планове за атака на търговски и военни кораби в Червено море, съобщава New York Times.

Това е петата атака на САЩ срещу йеменски екстремисти през изминалата седмица и атаките дойдоха, след като хутите атакуваха търговски кораби в Червено море в знак на протест срещу офанзивата на Израел в Ивицата Газа.

Американските военни нанесоха нова вълна от ракетни удари от кораби и подводници предната вечер по места в Йемен, контролирани от хутите, които по-рано поеха отговорност за атаката срещу американския товарен кораб MV Genco Picardy.

По-рано хутите обявиха, че няма да се поколебаят да атакуват всички мишени, които са заплаха за арабския свят и Червено море с "легитимното право да защитават Йемен и да продължат да подкрепят потиснатите палестинци".