Легендата Естер Ледецка направи първи тренировки на българска земя преди да вземе участие в Световната купа по сноуборд, която ще се проведе през уикенда в Пампорово.

Трикратната олимпийска шампионка и единствена жена с титли от най-големия спортен форум в ските и сноуборда е част от заявените общо 98 състезатели от 16 държави за стартовете у нас.

На днешната тренировка на Ледецка беше и най-добрият българин в този спорт Радослав Янков, както и словенската звезда Рок Маргуч и останалите български състезатели, съобщиха от БФ ски.

Утре тренировките продължават в две сесии от 8:00 до 13:00 часа.

Церемонията по откриването ще започне в 18:00 часа в зала "Родопи“ на х-л "Перелик“. Веднага след нея от 18:30 часа е и тегленето на жребия за топ състезателите.

Пампорово приема за първи път стартове за Световната купа на ФИС. В събота и неделя ще се проведат 2 паралелни слалома при мъжете и жените. Квалификациите и в двата дни са от 9:00 часа, а финалите от 13:00 часа.

"Фокус" ще следи всичко по-интересно около събитието. Специален пратеник на медията в Пампорово е кореспондентът ни Нели Гергьовска.