В 8.00 часа на 20.01. 2024 година ще стартира безплатният превоз от Автогара Чепеларе към к.к. Пампорово за кръговете от Световната купа по сноуборд паралелен слалом – Пампорово  20-21.01.2024 г. Това съобщиха от Общината.

Община Чепеларе ще уважи исканията за по-ранен автобус на най-запалените почитатели, желаещи да подкрепят състезателите на квалификациите за мъже и жени, които започват в 9.00 часа на писта "Стената“ - Пампорово.

Направена е реорганизация за промяна на началния час на тръгване на безплатния транспорт до и от Пампорово, организиран от Общината, който ще стартира с начален час 8.00 часа от Автогара Чепеларе.

Радостно е, че състезателите от гр. Чепеларе ще бъдат сериозно подкрепени, защото 6 сноубордисти от клуб АМЕР СПОРТС – ЧЕПЕЛАРЕ ще представят България на Световната купа в Пампорово. Желаем им успех и сме горди, че ще имаме толкова съграждани - състезатели!

България ще бъде представена от 10 състезатели в стартовете на паралелен слалом от Световната купа в Pamporovo (20-21 януари 2024 г.). Големият ас на отбора е носителят на Световната купа за 2016 Радослав Янков. Шампионите на планетата при младите от Банско 2023 Тервел Замфиров и Петър Гергьовски, сребърният медалист от този шампионат Александър Кръшняк и четвъртият Кристиян Георгиев се подготвят на пълни обороти за Пампорово. Останалите ни представители за Световната купа са Теодора Пенчева, Димитър Ганичев, Георги Милчев, Станислав Вангелов и Петър Гьошарков. Официалните тренировки в Пампорово са насрочени за петък (19 януари). С най-голям тим в Пампорово пристига Австрия – 18 сноубордисти (11 мъже и 7 жени). Общо участие ще вземат 97 състезатели (мъже и жени) от 16 държави.

Община Смолян също организира транспорт до Пампорово и обратно в Смолян за желаещите да наблюдават първия кръг от Световната купа по сноуборд -паралелен слалом, който ще се проведе на писта "Стената" на 20 януари, събота, съобщиха от общината. Автобусите ще тръгнат от Автогара –Смолян в 10.00 ч., 10,30 ч. и 11.00 часа. А от Пампорово ще тръгнат от паркинга на хижа Студенец в 13,30 ч., 14.00 ч. и 14,30 ч.

Цената на билета в едната посока е 5 лв.