Лос Анджелис ще бъде домакин за рекорден седми път на "звездния уикенд" в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Новината бе съобщена лично от комисионера на НБА Адам Силвър и собственика на Лос Анджелис Клипърс Стив Болмър, а това ще се случи след две години.

За пръв път въпросният уикенд няма да бъде домакинстван от отбор номер 1 в "Ел Ей" - Лейкърс. Мачът на звездите ще се проведе в строящата се в момента ултра модерна зала на "ножиците" Intuit Dome, който се намира в Ингълууд. Очаква се съоръжението да бъде готово най-късно до една година, което ще сложи край на дългогодишното съжителство на двата тима от "града на ангелите" в "Крипто Арена", която допреди няколко години се казваше "Стейпълс Сентър".

Има вероятност част от събитията, които съпътстват "звездния уикенд" да се проведат в намиращия се сравнително близо "Форум" - залата на Лейкърс и Клипърс до 1999 г. В момента тя е собственост на Болмър, като има шанс мероприятия като Мача на знаменитостите, тренировки и денят за медиите да се проведат именно там.

Лос Анджелис е бил домакин на Мача на звездите 6 пъти досега - 1963, 1972, 1983, 2004, 2011 и 2018 г.