Днес бе обсъдена организацията на честването на Националния празник на България - 3 март, предаде репротер на "Фокус". На работната среща присъстваха кметът на Община Казанлък Галина Стоянова, областният управител Ива Радева, зам.-кметът на Габрово Невена Минева, директорът на ОДМВР-Стара Загора комисар Лазар Христов, Старозагорският митрополит Киприан, директорите на Областно пътно управление - Стара Загора и Габрово, представители на 61 Стрямска механизирана бригада, областна администрация и полиция, Община Габрово.

Домакин на тържествата тази година е Община Казанлък. На срещата стана ясно, че ще бъде създадена необходимата организация на движение, както и организация на полицията за гарантиране сигурността на гражданите. Пътят към връх Шипка и стълбите към монумента ще бъдат почистени.

146 години от Освобождението на България  ще бъдат отбелязани с редица прояви. На 2 март от 18.00 ч. на площад "Севтополис" ще се състои официална церемония по издигане на националния флаг, ще бъде отслужен водосвет за здраве и благопреуспяване на българския народ и ще има тържествена заря-проверка. На 3 март, в 9.30 ч. в храм-паметник "Рождество Христово" в гр. Шипка, Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприан ще отслужи благодарствен молебен.

Тържественото отбелязване на 146 години от Освобождението е в 11:30 ч. на площада под връх Шипка. В 12.00 ч. на връх Шипка ще се състои поклонение и поднасяне на цветя пред Паметника на свободата. 

За всички граждани на Казанлък ще бъдат осигурени автобуси. Директорът на НПМ "Шипка -Бузлуджа" д-р Чавдар Ангелов бе категоричен, че всички граждани ще имат достъп до Паметника.