Данаил Полишев завърши на 60-то място на рапира в турнира за кадети в Братислава (Словакия), валиден за Европейска купа. В индивидуалната надпревара на състезанието участваха 260 фехтовачи от 28 държави, а България беше представена от Атанас Гюров, Велислав Великов, Данаил Полишев, Димитър Панайотов и Росен Великов.

В групите Данаил Полишев записа три победи от пет срещи. В директните елиминации той победи Лоик Халез от Белгия с 15:10, Сапр Озтюрк от Турция с 15:7, а в двубоя за влизане сред най-добрите 32 отстъпи пред Улис Парпейрат Фурнел от Франция с 10:15.

Атанас Гюров излезе от груповата фаза с две победи от шест срещи, едната от които над Стивън Майл от САЩ (24-ти в европейската ранглиста). Загуби в директната си елиминация за влизане в 128-цата от Якуб Розмус (Словакия) с 10:15.

На Росен Великов малко не му достигна да влезе в елиминационния кръг, но пред него има още три години в тази възрастова група и не се съмняваме, че по-добрите резултати предстоят.

Достойно се представиха всички наши участници.

В отборната надпревара българският тим в състав Данаил Полишев, Атанас Гюров и Димитър Панайотов зае 32 място, след като победи Белгия 2 с 45:36 и отстъпи пред САЩ 1 с 19:45.