Новак Джокович се класира за втория кръг на Australian Open. Защитаващият титлата си шампион имаше нужда от 4 часа и една минута, за да победи 18-годишния хърватски квалификант Дино Призмич на централния корт "Род Лейвър Арина" в Мелбърн. Сърбинът спечели с 6:2, 6:7(5), 6:3, 6:4.

В първия сет Ноле взе 92 % от точките на първото си подаване, 71 % на второ и проби два пъти. Втората част двамата осъществиха по един брейк и се стигна до тайбрек. В него двойно по-младият тенисист бе по-съобразителен, допусна по-малко неточности и изравни резултата. В третия сет 24-кратният носител на титли от Големия шлем спечели 50 % от разиграванията на първия си начален удар, 52 % на втори и стигна до 3 пробива срещу два за съперника. Четвъртата част 10-кратният носител на трофея имаше превес в 71 % от точките на първия си сервис, 75 % на втори и записа два брейка срещу един на Призмич.

Това бе най-дългият мач от първи кръг в надпревара от Големия шлем за Джокович. В следващата фаза той ще играе с местен представител, тъй като Алексей Попирин и Марк Полмънс са австралийци. Те ще се изправят един срещу друг утре във втория двубой от програмата на корт "Джон Кейн Арина", за да определят опонента на Джокера.