С победа на швейцарската звезда Лара Гут-Бехрами завърши супергигантския слалом за жени от надпреварата за Световната купа по ски алпийски дисциплини в Алтенмаркт-Цаоухензее, Австрия.

Олимпийската шампионка спечели с време от 1:14.95 минути, като за нея това е 40-а победа в кариерата и трета от началото на този сезон. 32-годишната Гут-Бехрами постигна и 20-ия си успех в супергигантския слалом.

Само американката икона Линдзи Вон има повече от швейцарката - 28.

Останалите две места на подиума останаха да представителки нва Австрия. Втора финишира Корнелия Хютер, изостанала с 25 стотни от победителката. Трета, на 26 стотни от Гут-Бехрами, е олимпийската вицешампионка от Пекин Мирям Пухнер.

В генералното класиране за Световната купа продължава да води американката Микаела Шифрин с 929 точки, която не участва в днешния старт. Федерика Бриньоне от Италия е втора със 787, а след успеха Лара Гут-Бехрами се изкачи на трета позиция със 749 точки.

Шифрин трябва да участва в нощния слалом във вторник във Флахау, Австрия.

В подреждането за малкия кристален глобус в супергигантския слалом начело е Корнелия Хютер с 310 точки, пред Гут-Бехрами с 220 и Бриньоне с 217 точки.