Тодор Стойчев се класира сред най-добрите 64 в турнира на сабя за Гран При на Тунис, валиден за Световната купа мъже и ще се бори за медалите на надпреварата. Състезанието събра 177 фехтовачи от 40 държави, без нито един отсъстващ от елита на този спорт.

Стойчев е единственият българин в състезанието при мъжете, но това не му попречи да играе силно и да се представи достойно. В групите възпитаникът на фехтовален клуб "Свечников“ записа две победи и четири загуби, което беше достатъчно да играе в елиминациите. Там той победи Ким Юнхийонг от Южна Корея с 15:7, Тамаш Дечи от Унгария (многократен медалист с отбора на Унгария от европейски, световни и олимпийски игри) с 15:12 и се класира за втория ден на надпреварата, когато най-добрите 64 в състезанието ще спорят за медалите.

В първия кръг от финалните елиминации сабльорът ни ще се изправи срещу Арон Силаги от Унгария, който е N3 в световната ранглиста и има три златни олимпийски медала.

Утре за призовите места на Гран При на Тунис ще спорят и две българки. Йоана Илиева и Олга Храмова влязоха сред най-добрите 64 на турнира и ще играят съответно срещу Сойеон Чой от Южна Корея и Ирене Вечи от Италия.