6-има нови подсилиха Добруджа тази зима и вече тренират с "жълто-зелените".

Трима от тях - двама португалци и един бразилец бяха обявени на 28 декември.

22-годишният външен нападател Бруно Амадо е роден в Прая, Португалия. Бил е играч на местните Оливейра и Есторил Прая. Той е играл за националния отбор до 18 и до 19 години. 29-годишният Пауло Суарес е вътрешен полузащитник. Роден е в Кабо Верде, има и португалско гражданство. Идва от Рочестър, който е във 2-а лига на САЩ. Играл е в националния отбор до 19 години на Кабо Верде.

Бразилецът Хосе Алвес да Силва (БУА) е на 23 години и играе като халф. Кариерата му преминава само в бразилски отбори. Идва от Colatina - бразилски футболен отбор със седалище в Колатина, щат Еспирито Санто. Клубът е бил в Серия "А" веднъж и в Купата на Бразилия два пъти.

Освен тях, от новия полусезон за Добруджа ще играят още вратарят Алексей Андреев, бранителят Николай Желязков и нападателят Юлиус Каспаравичус.

28-годишният Каспаравичус е роден в Шилуте, Литва. В професионалната си кариера е играл за литовските Шилуте, Атлантас, Судува, Банга и Невежис - голяма част от тях са от Първа литовска лига. През 2018 г. става шампион със Судува, а през 2020-а печели втория трофей в кариерата си - купата на Естония, с екипа на Нарва Транс. През 2022 година е привлечен в Черно море. Той е получавал повиквателна за националния отбор на Литва.

19-годишният Желязков е юношески национал на България до 19 години. Започва кариерата си в школата на Черноморец Бургас. След това преминава през школите на Ботев Пловдив и Септември София. От 2022 година е в ЦСКА 1948. Най-сигурно се чувства на поста ляв бек.

Алексей Андреев е на 18 години. Бил е страж на Монтана, а преди това - на Септември София.