Треньорът на Барселона Шави заяви, че всички в тима са развълнувани преди финала за Суперкупата на Испания. В неделя от 21:00 часа каталунците ще играят срещу Реал Мадрид в Рияд (Саудитска Арабия).

"Всички са мотивирани и развълнувани. Това е идеалният сценарий за един футболист - да играеш в Ел Класико във финал за Суперкупата. Трябва да се опитаме да повторим двубоя от миналата година, като е важно да наложим волята си и да доминираме във владението на топката.

Трябва да сме честни и да признаем, че сме в малко по-добро физическо състояние от Мадрид, но това все пак е финал и шансовете са 50:50. Никога не можеш да предскажеш какво ще се случи. В моментна сме в идеална ситуация, защото си мечтаехме да сме на финал в края на първия полусезон.

Педри е готов на 100%. Имам ясна идея как трябва да играем в това дерби. Но трябва и да запазим нашата идентичност без значение дали сме с трима или четирима нападатели, с четирима или шестима полузащитници. Ще следваме пътя от миналогодишния финал, оставайки верни на принципите на Йохан Кройф.

Кога Барса е печелил, без да го е заслужавал? Даже многократно се е случвало обратното - другият отбор да печели мач, който ние сме заслужавали", каза Шави.