Играчът на Милуоки Бъкс и гръцкия национален отбор Янис Адетокумбо агитирал Атина да домакинства на двубой от NBA. Вестта разкри комисарят на Националната баскетболна асоциация Адам Силвър на пресконференция преди снощния мач между Кливлънд и Бруклин в Париж. Той бе с цел популяризиране на баскетбола преди Летните олимпийски игри във френската столица това лято.

"Янис настоява за това всеки път, когато го видя. Просто поради количеството планиране, което се изисква, това няма да е през следващата година, но е нещо, което искаме да се случи. Както знаете, в предишни години играхме предсезонни мачове в Гърция. Много сме благодарни, че NBA има огромен интерес в тази страна", заяви той.

Според Силвър има голяма вероятност скоро на Стария континент да има още срещи от NBA.

"Да. Мислим да включим повече мачове. По отношение на ефективността, като се има предвид обхватът на организацията по един такъв двубой, довеждаща два отбора тук, проведохме разговори с клубове, които след като са тук, евентуално биха изиграли втори мач един срещу друг, преди да се върнат в Щатите. И това е нещо, което гледаме потенциално дори за следващия сезон", допълни комисионерът.