Капитанът на България Мирослава Паскова продължава кариерата си в Унгария. Посрещачката ще играе във вицешампиона на страната Бекешчаба, съобщи клубът в социалните мрежи. Тя ще замени друга наша националка - Ивета Станчулова, която ще играе в Румъния.

27-годишната състезателка вече се присъедини към новия си състав и се очаква да бъде представена официално в следващите дни.

Паскова прекара първия полусезон в гръцкия елит - в АЕК Атина, като бе съотборничка с Мерелин Николова. Впоследствие финансовата криза, обхванала клуба, принуди волейболистките да напуснат. 

Мира Паскова има зад гърба си два сезона в Турция. Преди това бе част от шампиона Марица, с който стана два пъти шампион на България и два пъти спечели Купата на България. Участва с отбора и два пъти в груповата фаза на Шампионска лига.

Преди това играе в Левски, с който спечели шампионската титла през 2014-а и два пъти Купа България - през 2014 и 2016 г. През сезон 2016/17 Паскова игра и за Девелопрес СкайРес Жешув, с който стигна до бронзови медали от полското първенство.