Българският национал Георги Русев говори пред медиите в Швейцария при официалното си представяне като футболист на втородивизионния Сион.

"Много съм щастлив, че успях да се присъединя към клуб, който има значение и история в швейцарския футбол. Знам клуба от доста години и знаех, че се интересуват от мен през последните месеци", сподели българина при официалното си представяне.

"Предпочитам да не говоря за себе си. Искам да се съсредоточа върху отбора и какво мога да направя, за да му помогна да постигне целите си. Харесвам да играя с топката, обичам да дриблирам, да вкарвам и да асистирам за голове", добави той.

Нашата цел е да се върнем тази пролет в елита. Нивото е високо и на това първенство. Знам също, че швейцарският футбол е много гледан в чужбина. Идването тук може да ми послужи като трамплин в бъдеще. Целта ми в момента е да се утвърдя като един от важните играчи в отбора. Убеден съм, че тук ще се развия още повече. Всички ме посрещнаха добре и се погрижиха да се впиша възможно най-добре въпреки езиковата бариера. Студът и снегът не ме изненадаха. Планините в моята родина са по-малко внушителни, отколкото тук", добави Русев..