Изпълнителният директор на Българския футболен съюз - Борислав Попов, коментира информацията на Георги Градев, че Търговският регистър е отказал да впише Извънредния конгрес на БФС, който е насрочен за 15 март. По-рано днес адвокатът по спортно право обяви, че от Агенцията по вписванията не са останали удовлетворени от подадените от централата документи и издадоха указания за допускането на обявлението.

Ето какво каза Попов пред БНТ:

"Получихме указанията на 5 януари. Срокът за представянето на новите документи е 10-и същия месец, но ние днес около обяд подадохме поисканите от Търговския регистър документи и очакваме неговото решение. Не е налице отказ, а просто стандартна процедура предвидена в Закона за представяне на допълнителни документи при необходимост", заяви Попов.

"В момента нямаме притеснения за провеждането на Конгреса на 15 март. Подготвени са документите както за излъчването на делегати, така и за съответните други процедури. Очаква се заседание на Изпълнителния комитет на БФС, на което те да бъдат одобрени, а след това и разпространени по клубовете", добави той.

"Уставът предвижда две хипотези за заместване на президента. Първата е в случаите, когато той отсъства по някоя законно установена причина - заболяване или дългосрочен отпуск. Тогава той сам определя кой да го замества. В другата хипотеза, когато той е подал оставка, това заместване се определя от Изпълнителния комитет. Но нито в единия случай, нито в другия се налага вписване на заместващия президента", отговори той на въпрос за вписването на Михаил Касабов като временно изпълняващ функциите на президент.