Олимпийската шампионка Петра Влъхова спечели слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини в словенския зимен център Кранска гора. 28-годишната словачка записа общо време от 1:47.62 минута. Тя бе първа след първия манш с 51.30 секунди и запази преднината си след стабилно второ спускане и време 56.32 секунди.

За нея това е трети успех през сезона, 31-и в кариерата за Световната купа и 22-и в дисциплината. Втора с изоставане от 72 стотни остана германката Лена Дюр. Първи подиум в кариерата си записа американката Ей Джей Хърт, която завърши трета на 87 стотни зад победителката. Тя бе най-бърза във втория манш.

Носителката на Световната купа от миналия сезон Микаела Шифрин отпадна по средата на първия манш.

В общото подреждане за Световната купа продължава да води Шифрин с 929 точки, следвана от Влъхова със 722 и италианката Федерика Бриньоне с 697.

В дисциплината слалом отново начело е Шифрин с 430 точки, пред Влъхова с 425 и германката Лена Дюр с 350. Вълхова и Шифрин спечелиха по 3 слалома този сезон и си разделиха последните 8 челни места в дисциплината, откакто Дюр триумфира в Чехия в края на миналия януари.