Полузащитникът на Ливърпул Доминик Собослай ще пропусне поне два мача поради контузия на бедрото, която получи при победата над Нюкасъл на Нова година. Това заяви мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп преди неделния сблъсък от третия кръг на ФА Къп с Арсенал.

"Мога да потвърдя, че това е мускулна контузия. Но сега трябва да видим колко дълго няма да играе. Доминик е много позитивен, няма силна болка, но трябва да изчакаме малко. Така че очевидно няма шанс за неделя, вероятно и за сряда за първия полуфинален мач за Купата на лигата у дома срещу Фулъм.

Мисля, че играхме срещу Уест Хем на четвъртфинала за Купата на лигата миналия месец без Мохамед Салах и Харви Елиът игра на неговата позиция. Имаме различни офанзивни опции, които мога да използвам на крилото. Никой друг не може да играе като Мо, не е възможно, просто трябва да използваме момчетата с техните умения. Искаме ли да играем без Мо? Не. В миналото не ни се налагаше да го правим често, но винаги намирахме начин. Но ние играем с Арсенал, а от Арсенал може да загубиш и с Мо Салах, така че е възможно да загубиш от тях и без него", заяви Клоп.

Освен Салах, Ливърпул няма да може да разчита и на японеца Ватару Ендо, който ще участва в Купата на Азия.

"Ако им пожелая късмет, ще бъде лъжа. От лична гледна точка ще се радвам, ако излязат от групите, но важното е да се върнат здрави. Трябва да се справим с това и ще се справим. Ще намерим начин", каза Клоп.