Старши треньорът на Сакраменто Кингс - Майк Браун, отговори на въпрос защо българското крило Александър Везенков не получава достатъчно шанс за изява.

28-годишният ни национал не влезе в игра във втори пореден и общо шести мач от началото на сезона. За последно Везенков беше на паркета в мача срещу Мемфис Гризлийс в понеделник, когато влезе при решен мач в последните минути на двубоя.

"Няма достатъчно минути, за да могат всички да получат възможност да играят. При Саша може би е комбинация от разпределението на минутите и това, че все още се адаптира към играта тук. Ако той играе някой друг няма да играе. Не смятам, че имаме достатъчно състезатели, които да се открояват до момента. Аз мога да направя промяна във всеки момент в зависимост от съперника и от това как виждам даден мач. Това, че Саша не играе сега, не означава, че няма да играе в някой от следващите мачове. Той просто трябва да е готов, както всички останали. Давам пример с Крис Дуарте, който получаваше малко минути в началото на сезона, после не се появяваше в ротацията, а сега е титуляр. Саша е професионалист и ще е готов за своя момент“, заяви Браун.