Рафаел Надал бе доста емоционален след завръщането си в игра на сингъл. Той го стори днес в първия кръг на ATP 250 турнира в Бризбън, Австралия. Бившият № 1 в света победи Доминик Тийм със 7:5, 6:1 и каза, че му е липсвало отново да се чувства здрав, тъй като има една от най-трудните кариери в тура, изпълнена с почти непрестанни травми.

"Благодаря за подкрепата откакто пристигнах тук. Това бе много важен ден, емоционален. Имам може би една от най-трудните кариери. Да се върна след една година пред невероятна публика. Да играя на много позитивно равнище. Това е нещо, което ме кара да се чувствам много горд. Нямам реален тест какво е било равнището. Бях твърде дълго време извън корта. Първият сет бе много равностоен. Двамата печелихме много комфортно на сервис. След това осъществих пробива. Това направи разликата. Знам, че Доминик също мина през трудни моменти с контузии. Щастлив съм да го видя на корта и му пожелавам всичко най-добро през сезона", призна Рафа.

"Подкрепата е супер важна. Особено, когато си в нисък момент. Получавах хиляди съобщения, послания, но да бъда с тези хора, ми помогна много. Липсваше ми да да бъда здрав. Да се чувствам състезаталенен. Не мога да изкажа достатъчно благодарности към всички", продължи той.

Испанецът говори и за факта, че задмина някогашният водач в ранглистата Иван Лендъл по победи. Левичарят вече е с 1069, с което е на четвърто място във вечната ранглиста зад Джими Конърс (1274), Роджър Федерер (1251) и Новак Джокович (1088).

"Днес не съм мислил за статистиката. Имах достатъчно работа, да съм фокусиран. Да си спомня как се играе в състезателен мач. Имаше нерви преди мача, съмнения. Знаете как е след толкова дълъг период на отстъствие".