Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп направи обзор на представянето на тима му през първия полусезон в английската Висша лига. Специалистът коментира и предстоящия си съперник Нюкасъл

"Много е рано. Имахме доста добри периоди в мачове, които не спечелихме, и не толкова добри периоди в мачове, които спечелихме. Отборът е по средата на нещо. Опитваме се да извлечем максимума от това.

Имахме много контузии. Някои играчи не са играли въобще, а те са важни за нас. Двамата ни леви крайни защитници не са на разположение, което не е добре. Но намерихме начин да се борим. Всичко започва със защитата. Когато не получаваме голове, не се поставяме в отчаяни позиции. Засега е добре. По-добре да си първи, отколкото шести, но и в двата случая те очаква още много работа.

Анди Робъртсън все още няма пълен обхват на рамото. Все още не е близо до тренировки. Има дълъг път. Със сигурност няма да играе през януари, но се приближава. За Алексис Мак Алистър ще видим какво ще може да праив днес. Още не съм видял доктора.

Привилегия е да имаш очаквания. Аз нямам такива. Всичко може да се случи. Може да отправиш 30 удара и да загубиш. Нюкасъл нямаше късмет с броя на контузиите, но освен това играят в евротурнирите, към което трябва да се адаптираш. Остава ти време само за възстановяване и отново те чака голям мач. Въпреки всичко се справят добре, но на един етап Еди трябваше прекалено често да разчита на едни и същи играчи. Футболистите, които играят през цялото време, се уморяват, а играчи, които се завръщат, нямат ритъм.

Всеки дългосрочен план зависи от това кой е на разположение. Не за първи път Мохамед Салах участва в Купата на африканските нации. Беше още по-зле, когато Мо и Садио Мане заминаваха, но се справяхме. Знаехме, че това предстои и че трябва да се справяме и ще го направим", каза Клоп.