Монтана 2003 научи всичките си съперници във втория етап на Адриатическата лига. Това са Будучност (Черна гора), Слога (Сърбия) и Дуга (Сърбия) от група "В", в която бе и Монтана 2003, както и Цинкарна (Словения), Орлови (Босна и Херцеговина) и Партизан (Сърбия) от другата група "А".

Българките ще гостуват в първите си две срещи. На 10 януари Монтана ще гостува на Партизан в Белград, а на 24 януари срещу словенския Цинкарна в Целе. Първото домакинство на Монтана 2003 от тази фаза на Адриатическата лига ще е на 31 януари срещу босненския Орлови.

В Лигата съставите влизат с актива, постигнат срещу съперниците във втората фаза, срещу които са играли в първия етап. През настоящия сезон 2023/2024 Адриатическата лига ще се проведе с участието на 7 клуба, а не 8, както е по традиция, тъй като сръбският Пламен Пожега, който се бе класирал за "Топ 8", както и босненският Лавови Бръчко бяха отстранени от надпреварата за нарушаване на феърплея.

Пламен Пожега победи Лавови с 44:30 при гостуването си в Босна и Херцеговина в последния кръг от първата групова фаза. Въз основа на доклада на делегата на мача, подробен преглед на видеозаписа и звукозаписа от срещата, бордът на Адриатическата лига установи желанието на двата състава да отбележат възможно най-малък брой кошове и да загубят, след което наложи санкцията, която включва и финансови глоби.