Рафаел Надал е все по-близо до завръщането си в игра. 22-кратният носител на титли от Големия шлем пристигна днес в Бризбън, Австралия. Там той ще участва на ATP 250 състезанието между 31 декември и 7 януари. В схемата са още имена като Анди Мъри, Доминик Тийм, Холгер Руне, Бен Шелтън, Уго Юмбер, Себастиан Корда, Себастиан Баес и първата ни ракета Григор Димитров.

Испанецът не е играл от Откритото първенство на Австралия през януари. Тогава той получи контузия в бедрото по време на поражението си от втория кръг срещу Макензи Макдолънд с 4:6, 4:6, 5:7. Тя го принуди да се подложи на операция, която наложи дълго възстановяване и продължителна рехабилитация.

През лятото 37-годишният бивш № 1 в света призна на пресконференция, че е много вероятно това да е последният му сезон, но все пак си остави малка възможност да продължи, ако тялото му го позволи. Поради почти 12-месечното си отсъствие от корта, олимпийският шампион на единично и двойки се смъкна до 672-то място в световната ранглиста.

Днес испанецът проведе първо занимание на тенис центъра "Queensland" на Втори корт. По-късно 14-кратният победител от "Ролан Гарос" ще тренира с осмия в таблицата Холгер Руне на "Пат Рафтър Арена". Надал ще участва в надпреварата със специална покана поради ниския си ранкинг. За първи път от януари 2005-а в Оклънд той ще е непоставен в турнир от ATP.

За последно левичарят игра в Бризбън през 2017-а, когато достигна 1/4-финалите.