Цървена звезда се раздели с наставника си Барак Бахар, който бе назначен през май с договор за 3 сезона. Бахар си тръгва заради поредица лоши резултати - както в Европа, така и в местното първенството.

Цървена звезда има много по-голям финансов комфорт от големия съперник Партизан, но вчера загуби с 1:2 171-то дерби на страната и слезе отново на второ място след есенния дял на шампионата. В Шампионска лига съставът остана последен в група "G" само с една точка в компанията на Манчестър Сити, РБ Лайпциг и швейцарския Йънг Бойс.

В деня след провала срещу Партизан бе свикана извънредна конференция от генералния директор на клуба Звездан Терзич. Барак Бахар ще е заменен от добре познато лице - Владан Милоевич, който се завръща на "Мала Маракана", както е известен стадион "Райко Митич", след две и половина успешни години в първия си престой. Милоевич по това време спечели две титли, изведе Звезда в Европа след две години пауза и след това два пъти игра с клуба в Шампионска лига.

"Първо и преди въпросите искам да кажа, че не изпълнихме целите, които си поставихме. Затова се извинявам на публиката на Звезда, защото и ние като тях очаквахме повече. Епилогът на всичко е разтрогването на споразумението с Барак Бахар. Когато няма резултати, първият потърпевш е треньорът. Бих искал да благодаря на Бахар за шестте месеца работа тук. Човекът също така направи добри неща. Pадвам се, че се разделяме като приятели. Искам да сложа край на спекулациите, че адвокатите му ще имат пълни ръце, че ще плащаме неустойки. Договорът е ясен - беше за 3 години. Той ще получава заплата докато си намери работа, но той просто не е човек, който не иска да работи и скоро ще има нова работа", казаТерзич.

Бахар, който в момента е най-успешният треньор от Израел, започна обнадеждаващо, въпреки критиките при назначаването. Лошите резултати през есента и неубедителното му представяне на всички фронтове предопределиха съдбата му.