Рома също обяви, че е твърдо срещу създаването на Суперлигата. Днес Европейският съд постанови, че УЕФА и ФИФА нямат право да наказват, който и да е клуб, ако реши да се включи в създаването на турнира, чиято идея се роди през април 2021-а.

"Клубът не одобрява по никакъв начин така нареченият проект Суперлига, който би представлявал неприемлива атака върху важността на националните лиги и основите на европейския футбол. Рома вярва, че бъдещето на европейския футбол и благосъстоянието му могат да бъдат сигурни чрез клубове, които работят заедно с Европейската асоциация на клубовете в силно партньорство и колаборация с УЕФА и ФИФА", гласи комюникето на "римските вълци".

Президентът на УЕФА Александър Чеферин също коментира днешните събития с лека ирония и заяви, че няма да спира никого от участие в Супелигата.

През април 2021-а 12 клуба (Реал Мадрид, Ювентус, Барселона, ​​Атлетико Мадрид, Милан, Интер, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Тотнъм и Арсенал) оповестиха създаването на Суперлигата, но впоследствие заради заплахата те да бъдат изключени от УЕФА, се отказаха от идеята да са част от новия турнир. Изключение са Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, които не престанаха да защитават идеята за нова форма на европейския футбол и идеите за Суперлигата.