Премиър лийг се включи остро към позициите на повечето европейски клубове, които продължават да са срещу европейската Суперлига. Днес Европейският съд постанови, че УЕФА и ФИФА нямат право да наказват, който и да е клуб, ако реши да се включи в създаването на турнира, чиято идея се роди през април 2021-а.

"Отсъждането не одобрява така наречената европейска Суперлига и Премиър лийг продължава да отхвърля всякаква такава концепция. Привържениците са от съществена важност за играта. Те имат време и отново ясно показаха, че са срещу турнир, който разделя връзката между домашния и европейския футбол. Премиър лийг повтаря ангажираността си към чистите принципи на отворена надпревара, която подкрепя успеха на домашните и международните състезания. Футболът процъфтява чрез конкуренцията, създадена от промоциите и изпадането, годишният коефициент на базата от вътрешните лиги и купи до международните състезания и дълготрайните съперничества, и традиции, които са част от уикендите, запазени за вътрешния футбол. Тези принципи са закрепени в Хартата на Премиър лийг от юни 2022. Те помагат да се подобри колективната сила и конкуренция на лигата за най-добрите интереси на широката игра. От 2021 година Премиър лийг заедно с други футболни органи затегнаха правилата и управлението си в тази област. Премиър лийг ще продължи да се ангажира чрез открит и конструктивен диалог с всички свързани футболни заинтересовани страни как по най-добър начин да се защити и заздрави допълващият баланс на вътрешния и международен футбол", гласи позицията на Премиър лийг.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин също коментира днешните събития с лека ирония и заяви, че няма да спира никого от участие в Супелигата.