Атлетико Мадрид се включи към мнението на Манчестър Юнайтед и Байерн Мюнхен. Столичани няма да участват в създаването на Суперлигата и отхвърлят твърденията, че УЕФА налага монопол над европейския футбол.

"Асоциацията на европейските клубове и УЕФА са установили партньорство, което прави твърденията, че УЕФА е монополист, безсмислени. Чрез споразумения в това съвместно предприятие, клубовете решават за продаждата на 50 % от спонсорските и телевизионните права, разпределението на приходите и формата на турнирите". Европейското футболно общество не подкрепя Европейската Суперлига. Германия, Франция, Англия, Италия, Испания (без Реал Мадрид и Барселона), опонират на Суперлигата. Застъпваме се за защита на по-широко европейско семейство, запазвайки домашните лиги и осигурявайки квалификации за европейските състезания с представяне на терена всеки сезон", пише в страницата на "дюшекчиите".

През април 2021-а 12 клуба (Реал Мадрид, Ювентус, Барселона, ​​Атлетико Мадрид, Милан, Интер, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Тотнъм и Арсенал) оповестиха създаването на Суперлигата, но впоследствие заради заплахата те да бъдат изключени от УЕФА, се отказаха от идеята да са част от новия турнир. Изключение са Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, които не престанаха да защитават идеята за нова форма на европейския футбол и идеите за Суперлигата.