Байерн Мюнхен ще продължи да се противопоставя на Суперлигата, която днес получи подкрепа от Европейския съд. Той отсъди, че УЕФА и ФИФА нямат право да блокират създаването на новия турнир, чиято идея се зароди през април 2021-а.

"Взехме под внимание отсъждането на Европейския съд. Въпреки това, позицията на футболен клуб Байерн и Асоциацията на европейските клубове не се променя. Такова състезание ще е атака срещу важността на националните лиги и структурата на европейския футбол. Бундеслигата е в основата на Байерн, както и всички национални лиги са такива за други европейски футболни клубове. Следователно е наш дълг и наше убеждение да ги укрепим, а не да ги отслабваме. Също така сме отдадени на европейските клубни надпревари под шапката на УЕФА. Така че нека бъдем много ясни отново, че вратата за Суперлигата остава затворена във футболен клуб Байерн", подчерта главният изпълнителен директор на баварците Ян Кристиан Дреезен, който е и заместник-председател на Асоциацията на европейските клубове.

През април 2021-а 12 клуба (Реал Мадрид, Ювентус, Барселона, ​​Атлетико Мадрид, Милан, Интер, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Тотнъм и Арсенал) оповестиха създаването на Суперлигата, но впоследствие заради заплахата те да бъдат изключени от УЕФА, се отказаха от идеята да са част от новия турнир. Изключение са Реал Мадрид, Барселона и Ювентус, които не престанаха да защитават идеята за нова форма на европейския футбол и идеите за Суперлигата.