Тадей Погачар посочи приоритетите си за следващия колоездачен сезон.

Феноменалният словенец обяви, че ще атакува титлите в Обиколките на Франция и Италия. Ако направи това, Погачар ще се нареди до легендарния италианец Марко Пантани, който последен стори такова нещо през 1998 година.

25-годишният Погачар официално потвърди, че ще участва и на двете големи състезания. За словенеца това ще е първо участие в Джирото (4-26 май). Погачар има две титли от "Тур дьо Франс“ – 2020 и 2021 година.

Тадей Погачар представи плановете си на пресконференция в южния испански град Ла Нусия, където отборът му ОАЕ е на стаж преди сезона.

"Винаги е било мечта да се състезавам на Джиро, това е едно от любимите ми състезания - близо е до Словения. Сега съм по-стар, мисля, че съм способен да участвам на две големи състезание. Това е ново предизвикателство", заяви Погачар.

Да се борят за успеха на Джиро и "Тур дьо Франс“ (29 юни - 21 юли) е много рядко за най-добрите колоездачи, защото триседмичните състезания са изключително изискващи за организма.

Погачар е известен с ненаситния си апетит, но е странно, че ще участва и на двете големи обиколки, при положение, че той ще се цели и в златния олимпийски медал в Париж на 4 август и ще участва на Световното първенство в Цюрих на 29 септември.

Словенецът ще опита да спре победната серия в "Тур дьо Франс“ на датчанина Йонас Вингегор, който печели Обиколката на Франция през последните две години, в които Погачар неизменно остава втори.

През новия сезон отборът на ОАЕ събира редом до Погачар Адам Йетс, Хуан Аюсо, Жоао Алмейда и Павел Сиваков.