Ала - бала със СОС не бива и не трябва да бъде правено. Това каза председателят на групата на ГЕРБ в СОС Антон Хекимян, предаде репортер на "Фокус".

Според Хекимян София е блокирана в момента и бе категоричен, че Грети Стефанова няма да бъде подкрепена.

“Не може да позволим София да бъде обречена на безвремие", допълни той.

Екатерина Йорданова от ГЕРБ посочи липсата на екип от страна на ПП-ДБ-СС и напомни как е било заявено, че кметът Васил Терзиев има екип, но такъв няма.

Положението в София е “съчки събирам", смята Георги Георгиев добави, че търси изпълнителя на песента, за да се справи с клоните по-добре от ПП-ДБ-СС.

По думите му е направен опит поста на председател да се даде на БСП. "Днес Борис Бонев с огорчение обяви, че това няма да се случи. София е на автопилот. В общинския съвет няма нито един ред с описание, за да вземем ние решение", заяви Георгиев.

"Заради отрязаната ръка на МОЧА тайният план на ПП-ДБ/Спаси София не могат да бъдат заедно с БСП", посочи Хекимян и призова ПП-ДБ/Спаси София да излязат ясно и да намерят с кого да управляват. Председатеелят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС добави: "Борис Бонев жали по медиите от рано сутрин и се оплаква, че някой е отрязал ръката на МОЧА, ръката, която трябваше да го подкрепи или да създаде нова сглобка" и според него в момента се вижда ясно разделение. Много отчетливо казаха много ясно кои са от него. Той не каза, че ПП-ДБ са от техните", допълни той.