Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес продължава да работи активно по идеята за създаване на Европейска суперлига, съобщава Voz Populi.

Според източника функционерът вече е обсъждал този въпрос с около 50-60 клуба. Отбелязва се, че в новия турнир ще бъдат сформирани две или три дивизии. Предвижда се мачовете да се провеждат в дните на Шампионска лига, Лига Европа и Лига на конференциите.

След като Европейският съд обяви решението по спора между УЕФА и Суперлигата, клубовете ще трябва да направят избор дали да останат в предишната система или да се присъединят към този проект. Съдебното заседание по този въпрос ще се проведе на 21 декември 2024 г.

Делото за Суперлигата се гледа в Европейския съд след провала на опита за организиране на Суперлига през април 2021 г. Тогава 12 клуба (Реал Мадрид, Ювентус, Барселона, Атлетико Мадрид, Милан, Интер, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Тотнъм и Арсенал обявиха създаването на турнира, но по-късно много от тях се отказаха от тази идея. След заплахата от санкции от УЕФА проектът беше спрян.