Наставникът на Барселона Шави се почувства засегнат по време на пресконференцията си преди тазвечершното гостуване на отбора срещу Валенсия в 17-ия кръг на Ла Лига. Според него не е честно след успеха над Атлетико Мадрид да бъде смятан за сър Алекс Фъргюсън на клуба, а сега да е нула.

"Получавам съобщения сякаш е имало погребение. Едва ли не баща ми или майка ми са умрели. Никой от вас не ме поздрави на последната пресконференция за минаването на груповата фаза в Шампионска лига. След Атлетико (б. ред. победа с 1:0) бяхме десетка, сега сме нула. Няма да съм негативен. Вярвам в групата. Ние сме обединени, всички заедно. Преди месец всички ме питахте дали съм сър Алекс Фъргюсън на Барса, а сега съм на улицата. Стабилност. От това се нуждае клубът. Предпочитам да съм критикуван, отколкото играчите. Давам повече, ако ме критикуват и няма да спра", заяви световният шампион с Испания от 2010-а.

Каталунците загубиха два поредни пъти във всички турнири. През седмицата те отстъпиха с 2:3 в Шампионска лига от Антверп, а миналата неделя бяха надиграни с 2:4 от Жирона в местното дерби като домакини. Възпитаниците на Шави са четвърти в първенството с 34 точки. Валенсия e 11-и с 19 точки.