Контейнеровоз, плаващ под флага на Либерия, е бил атакуван от въздуха край бреговете на Йемен, в резултат на което на палубата му е избухна пожар, предава Reuters, като се позовава на британската компания Ambrey, разследваща въпросите на морската сигурност.

Инцидентът, за който по-рано беше съобщено от Центъра за координация на морската търговия на Кралския флот, е станал близо до протока Баб ел Мандеб, на 50 морски мили (около 92 км) северно от йеменското пристанище Моха, разположено на Червено море. Според Amrey корабът се е насочил на юг, когато е бил ударен от ракета. В резултат на това освен възникналия пожар един контейнер е паднал зад борда. Няма данни за жертви, други подробности за инцидента все още не са известни.

По-рано Координационният център на ВМС на Великобритания също съобщи за втори инцидент, станал в района на 60 морски мили (111 км) югозападно от йеменското пристанище Ходейда. Тогава представители на йеменските власти се приближили с лодка до кораб и му наредили да се насочи към Йемен.