Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев призна, че мачът му с Анджей Вавржик е бил под въпрос до последния момент. Кобрата е имал температура както по-рано през седмицата, така и сутринта в деня на двубоя. Въпреки това българинът излезе на ринга в Коста Меса, Калифорния и спечели с единодушно съдийско решение.

"Противникът беше труден за намиране с удари, кривеше се. Година и нещо не съм играл. Обиграх се малко. Да разтъпчем ринга. Нова година, нов късмет. Трябваше да го бия още по-убедително. Винаги изисквам много повече от себе си. Не се задоволявам с това, което съм направил. Доволен съм донякъде. Можеше доста по-добре. При така поставените условия...Пазехме го в тайна. Бях с температура. Днес сутринта бях с температура. Пак с драми. Имахме дискусии в щаба дали да откажем мача. Вдигнах се. Нека не поставяме дългосрочни планове. Догодина още по-сериозен противник, мач. Защо не за някоя титла? Трябва да гоним постижения. Малко по не съм толкова разчупен, обигран. Когато си далеч от ринга, липсва на мускулите, краката", призна Пулев пред бТВ.

42-годишният боец отправи благодарност към множеството българи, които са го подкрепяли както по трибуните, така и пред екраните от родината.

"Има много наши познати, приятели, които идват от всички краищата на Америка. Искам да им благодаря. Идват със семействата си, с приятелите си. Изминават по 2-3 хиляди километра да ни гледат. Тази подкрепа е уникална. Благодаря и на българите, които се събудиха рано да гледат", допълни той.