Младежките ни национал под 20 години (родени след първи януари 2005 година), започват подготовка веднага след Нова година, на втори януари. Селекционерът Мирослав Живков, събира избраниците си за лагер, който ще е в Стара Загора.

Преди месец Живков получи доверието на федерацията и продължава да води състава, след като през миналото лято изведе националите до престижното 5-о място на Световното първенство за младежи под 19 години.

В първите дни на новата година за състава ни предстоят европейски квалификации. Те ще са между 11 и 13 януари в Румъния.

Съперници на "лъвовете“ са домакините от Румъния, Турция и Черна гора. Първенецът получава директна квота за Евроволей 2024. Вторият и третият продължават на допълнителни пресявки.

"За съжаление няма да имаме много време за подготовка. Всички момчета играят в мъжките отбори и не е възможно да ги събираме за микро-лагери преди Нова година. Затова ще извикам между 16 и 18 състезатели за този сбор преди квалификацията. Надявам се по време на подготовката да направим контролни срещи с някои от класните състави от елита, други проверки няма да можем да направим“, разкри пред BGvolleyball селекционерът Живков.

Европейското първенство за младежи под 20 години ще е от 26 август до 9 септември в Гърция и Сърбия с участието на 16 отбора.