Легия Варшава е глобен със 100 хиляди евро и лишен от гостуващи привърженици за 5 срещи от европейските клубни турнири, пише The Athletic, цитиращ официалната страница на клуба. Причината е група полски фенове, които на 30 ноември по време на гостуването срещу Астън Вила от Лигата на конференциите бяха арестувани непосредствено преди мача заради сблъсъци с органите на реда. Близо 50 души са хвърляли ракети по полицията, а след това 46 бяха задържани на паркинг в близост до "Вила Парк“.

Агресивното поведение на запалянковците е причинило пожар по тялото на един от служителите на реда след контакт с хвърлена ракета. Той е хоспитализиран и се наложи да получи обдишване с димна инхалация. Още трима други са били ранени, но без да бъдат задържани в лечебно заведение. Отделно са пострадали два полицейски коня и две кучета.

Етичният и дисциплинарен орган за контрол на УЕФА потвърди наказанието на Легия. На клуба е наложено и да плати материалните щети по време на инцидентите. В тази връзка ръководството трябва да се свърже с бирмингамци до 30 дни, за да се изясни каква точно трябва да е сумата, която ще бъде преведена на англичаните.

Полицията смята, че безредиците са провокирани от неспособността да се разпределят билетите за гостуващата агитка в Бирмингам. Домакините намалиха пропуските заради опасения от евентуални инциденти, които са се били случили вече в миналото. Според Легия, почитателите са имали 890 места на трибуните, а от Вила твърдят, че са отпуснали 1002. Правилата на УЕФА задължават домакинът да предоставя поне 5 % от капацитета си на отбора, който приема.