Със сензационна победа на 21-годишния американец Брайс Бенет приключи спускането за мъже за Световната купа по ски алпийски дисциплини в италианския зимен център Вал Гардена.

Бенет шокира конкурентите си, спускайки се по трасето с 34-ти стартов номер. За американеца това е втори успех в старт за Световната купа, след като през 2021 спечели състезанието в същата дисциплина, на същата писта.

Бенет записа резултат от 1:23.80 минути. Той бе по-бърз с 0.03 секунди от норвежеца Александър Омод Килде. На 0.05 секунди от Бенет остана швейцареца Марко Одермат.

В класирането за Световната купа, след едва три завършени състезания от началото на сезона, водят швейцарецът Марко Одермат и австриецът Марко Шварц с по 160 точки. Трети е австриецът Мануел Фелер със 124 точки.

В спускането класирането е идентично с това от днешното състезание, тъй като то бе първото проведено от дисциплината през този сезон.

Стартовете във Вал Гардена продължават на 15 и 16 декември. В първия ден е супергигантския слалом, а ден по-късно и ново спускане.