Баскетболният "Шоутайм" - Варна ще зимува без загуба в регион Изток на ББЛ А. Тимът спечели пореден мач срещу отборът на "Черно море Викудха" в последна среща за 2023 година. Двубоят се изигра през седмицата, но това не попречи залата на Икономическия университет във Варна да е пълна за морското дерби. 

Двата отбора бяха в натоварен график. "Шоутайм" бе с пълен състав, след като завърналите се Веселин Георгиев и Димитър Петров попаднаха в ротацията на състава. За "Черно море Викудха" почивка получи Светослав Славов, който игра в предната среща от ББЛ Б група. Това не попречи на качеството на баскетбол и срещата започна изключително динамично.  

На няколко пъти през първата част "Шоутайм" натрупваше преднина, но "моряците" бързо наваксваха пасива.

Втората част започна с по-агресивни нападения за "Черно море" и отборът бързо натрупа фалове за противника си, което му даде предимство в частта и на полувремето заличи пасива до 6 точки. 

През второто полувреме на терена имаше само един отбор и в само един режим - "Шоутайм" в защита. До края на срещата авансът на шампионите бавно се увеличаваше, като крайния сигнал дойде при резултат 84:61.

Най-резултатен бе Анди Франсис с 20 точки. Близо до дабъл-дабъл останаха Станислав Цонков (14 точки, 8 борби и 5 асистенции) и Красимир Димитров (8 точки и 13 борби). 

За "Черно море Викудха" добър мач направиха Берк Иванов, завършил с 16 точки, Кристиян Мучев (14 точки и 7 борби) и Мартин Попов (10 точки, 5 борби и 6 асистенции). 

Двата отбора ще се изправят отново един срещу друг през януари 2024.