Антон Синапов и Владимир Илиев успяха да намерят място в "Топ 60“ на спринта на 10 километра при мъжете от втория кръг за Световната купа по биатлон при мъжете в австрийския зимен център Хохфилцен.

С това двамата намериха място и в преследването на 12,5 километра, което е на 9 декември (събота).

Синапов се нареди 54-ото място с две наказателни обиколки и изоставане от 2:30.8 минути от победителя Тарей Бьо от Норвегия. Илиев с три грешки е 57-и, на 2:32.7 минути от Бьо.

Благой Тодев стартира от последната позиция и финишира последен, 97-и с пет пропуска в стрелбата и пасив от 5:31.5 минути от победителя.

35-годишният Бьо стигна до успеха, след като повали всичките 10 мишени, измина трасето за 24:37.5 минути и записа 13-и успех в кариерата си.

На втора позиция се нареди сънародника му Стурла Холм Лагрейд, който също стреля без грешка, но остана на 4.9 секунди след победителя.

Шведът Себастиан Самуелсон пропусна една мишена в първата си стрелба от положение легнал, което му осигури третото място с пасив от 10 секунди. С класирането си на подиума той излезе начело в генералното класиране с 236 точки. Шест по-малко има Тарей Бьо. Третата позиция заема Филип Наврат от Германия със 184 точки.