Уругвайският нападател Луис Суарес бе избран за Най-добър футболист за изминалия сезон в бразилската Серия "А". 36-годишният южноамериканец отбеляза 17 попадения с екипа на Гремио в първия си и последен сезон в елита на Бразилия.

"Безсмъртните трикольори" завършиха на второ място в крайното класиране.

Суарес взе участие в общо 54 срещи и отбеляза 29 гола във всички състезания.

Това е четвърта награда за Суарес, който е печелил призове за топ играч на първенствата в Нидерландия, Англия и Испания.

"Почти на 37 години съм, а тази година съм изиграл най-много мачове в кариерата си и доста често бях далеч от семейството си. Този приз принадлежи на тях", заяви разплакан Суарес, след като получи трофея от бившия си съотборник в националния отбор на Уругвай - Диего Лугано.

Нападателят отказа да отговори на въпроси свързани с бъдещето му. "Ел Пистолеро" е считан за сигурно ново попълнение на Интер Маями от МЛС, където играят бившите му съотборници в Барселона - Лионел Меси, Жорди Алба и Серхио Бускетс.

"Трудно е да видиш тук фенове на съперника да те аплодират, но точно това ми се случи на някои места. Всичко е в главата на футболиста, няма значение на колко години е. Може да е Ендрик на 17, Хълк, Суарес. Важното е да си с нагласата да бъдеш на терена, да играеш и да правиш това, което обичаш", сподели уругваецът.