Експлозии са чути близо до посолството на САЩ в силно укрепената Зелена зона на иракската столица Багдад в ранните часове на деня, предава Reuters, като допълва, че са задействани сирени, които призовават хората да се укрият.

Агенцията се позовава на видеоклипове от мястото на инцидента и "информирани източници“. От американското посолство засега не са отговорили на искането за коментар.

Припомня се, че от средата на октомври американските сили във военни бази в Ирак и Сирия бяха подложени на повече от 70 атаки, отговорност за които поеха иракски шиитски групировки. Все още не е ясно кой стои зад последната атака, извършена около 04:00 часа местно време.

Позовавайки се на новинарския портал Shafaq News, ТАСС докладва, че цел на атаката е било тъкмо американското посолство в силно укрепената зона в центъра на Багдад. Информацията е била потвърдена от източник от силите за сигурност на Ирак.

По думите му към територията на посолството на САЩ в специално защитена зона са били изстреляни няколко ракети, чули са се и експлозии. В сградата на дипломатическата мисия са сработили алармени сирени. Информация за жертви и ранени не се привежда.