Португалецут Карлош Кейрош и футболната федерация на Катар прекратиха взаимоотношения само 10 месеца, след като специалистът пое националния тим на страната.

Последният домакин на Мондиал трябва да действа бързо, защото след малко повече от месец започва турнирът за Купата на Азия. Бившият треньор на Реал Мадрид и Португалия бе назначен като наследник на Феликс Санчес през февруари и подписа 4-годишен договор.

С Кейрош начело Катар победи Афганистан и Индия през ноември във втория кръг от предварителните квалификациите в зона Азия за следващото световно първенство.

"Катарската футболна асоциация обявява, че сътрудничеството между португалския специалист Карлош Кейрош и националния тим на Катар приключи по взаимно съгласие. Асоциацията изразява своята искрена благодарност на треньора Кейрош за неговата непоколебима отдаденост, лидерство и принос по време на мандата му като главен треньор на националния отбор. Пожелаваме му успех в бъдещите му начинания", се казва в изявлението на федерацията.